JADŁOSPIS
Treść
Jadłospis SP II ZCE
Data |
Obiad |
Poniedziałek - |
- |
Alergeny |
- |
Wtorek - |
- |
Alergeny |
- |
Środa - |
- |
Alergeny |
- |
Czwartek - |
- |
Alergeny |
- |
Piątek - |
- |
|
- |
Numery alergenów występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (tj.pszenica, żyto,jęczmień,owies,orkisz,kamut lub ich szczepy hybrydowe) i produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne(archaidowe)i produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne.
8. Orzechy tj. migdały,orzechy laskowe, orzechy włoskie, nerkowce, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamie lub orzechy Queensland i produkty pochodne.
9. Seler zwyczajny i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlen. siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.