JADŁOSPIS
Treść
Jadłospis 17.03.2025 r. – 21.03.2025 r. SP II ZCE
Data |
Obiad |
Poniedziałek 17.03.2025 r. |
Kapuśniak/zboża zawierające gluten,seler i produkty pochodne/ klopsy mięsno warzywne w sosie koperkowym/seler i produkty pochodne, jaja i produkty pochodne,mleko łącznie z laktozą /, ziemniaki, mini marchewki, kompot. |
Alergeny |
1,3,7,9 |
Wtorek 18.03.2025 r. |
Zupa pieczarkowa z łazankami /zboża zawierające gluten,seler i produkty pochodne ,mleko łącznie z laktozą, jaja i produkty pochodne/kotlet z kurczaka/zboża zawierające gluten,mleko łącznie z laktozą, jaja i produkty pochodne / ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej/ mleko łącznie z laktozą / kompot. |
Alergeny |
1,3,7,9 |
Środa 19.03.2025 r. |
Zupa jarzynowa zabielana z ziemniakami/seler i produkty pochodne ,mleko łącznie z laktozą,/ kluski śląskie z boczkiem /zboża zawierające gluten,jaja i produkty pochodne/ sałatka z kiszonej kapusty, kompot. |
Alergeny |
1,3,7,9 |
Czwartek 20.03.2025 r. |
Zupa pomidorowa z ryżem//zboża zawierające gluten,seler i produkty pochodne ,mleko łącznie z laktozą/dramstik/udko pieczone, ziemniaki, mizeria/mleko łącznie z laktozą,/ kompot . |
Alergeny |
1,7,9 |
Piątek 21.03.2025 r. |
Krupnik/ zboża zawierające gluten,seler i produkty pochodne/fasolka po bretońsku/ zboża zawierające gluten/ chleb pszenno żytni/zboża zawierające gluten /kompot. |
|
1,9 |
Numery alergenów występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (tj.pszenica, żyto,jęczmień,owies,orkisz,kamut lub ich szczepy hybrydowe) i produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne(archaidowe)i produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne.
8. Orzechy tj. migdały,orzechy laskowe, orzechy włoskie, nerkowce, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamie lub orzechy Queensland i produkty pochodne.
9. Seler zwyczajny i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlen. siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.