Przejdź do treści
3
Przejdź do stopki

JADŁOSPIS

Treść

Jadłospis 17.03.2025 r. – 21.03.2025 r.  SP II   ZCE  

 

Data

Obiad

Poniedziałek

17.03.2025 r.

 Kapuśniak/zboża zawierające gluten,seler i produkty pochodne/ klopsy  mięsno warzywne w sosie koperkowym/seler i produkty pochodne, jaja i produkty pochodne,mleko łącznie z laktozą  /, ziemniaki, mini marchewki, kompot.

Alergeny

1,3,7,9

Wtorek

18.03.2025 r.

Zupa pieczarkowa z łazankami /zboża zawierające gluten,seler i produkty pochodne ,mleko łącznie z laktozą, jaja i produkty pochodne/kotlet z kurczaka/zboża zawierające gluten,mleko łącznie z laktozą, jaja i produkty pochodne / ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej/ mleko łącznie z laktozą / kompot.

Alergeny

1,3,7,9

Środa

19.03.2025 r.

Zupa jarzynowa zabielana z ziemniakami/seler i produkty pochodne ,mleko łącznie z laktozą,/ kluski śląskie z boczkiem /zboża zawierające gluten,jaja i produkty pochodne/ sałatka z kiszonej kapusty, kompot.

Alergeny

1,3,7,9

Czwartek

20.03.2025 r.

Zupa pomidorowa z ryżem//zboża zawierające gluten,seler i produkty pochodne ,mleko łącznie z laktozą/dramstik/udko pieczone, ziemniaki, mizeria/mleko łącznie z laktozą,/ kompot .

Alergeny

1,7,9

Piątek

21.03.2025 r.

 Krupnik/ zboża zawierające gluten,seler i produkty pochodne/fasolka po bretońsku/ zboża zawierające gluten/ chleb pszenno żytni/zboża zawierające gluten /kompot.

 

1,9

 

 

 

 

 

Numery  alergenów występujących w posiłkach:

 

1. Zboża zawierające gluten (tj.pszenica, żyto,jęczmień,owies,orkisz,kamut lub ich szczepy hybrydowe) i produkty pochodne.

2. Skorupiaki i produkty pochodne.

3. Jaja i produkty pochodne.

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne(archaidowe)i produkty pochodne

6. Soja i produkty pochodne.

7. Mleko i produkty pochodne.

8. Orzechy tj. migdały,orzechy laskowe, orzechy włoskie, nerkowce, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamie lub orzechy Queensland i produkty pochodne.

9. Seler zwyczajny i produkty pochodne.

10. Gorczyca i produkty pochodne.

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12. Dwutlen. siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.

13. Łubin i produkty pochodne.

14. Mięczaki i produkty pochodne.

 

 

 

 

 

Pliki do pobrania

Jadłospis 43.29 KB
9742