Przejdź do treści
3
Przejdź do stopki

JADŁOSPIS

Treść

Jadłospis  SP II   ZCE  

 

Data

Obiad

Poniedziałek

-

-

Alergeny

-

Wtorek

-

-

Alergeny

-

Środa

-

-

Alergeny

-

Czwartek

-

-

Alergeny

-

Piątek

-

 -

 

-

 

 

 

 

 

Numery  alergenów występujących w posiłkach:

 

1. Zboża zawierające gluten (tj.pszenica, żyto,jęczmień,owies,orkisz,kamut lub ich szczepy hybrydowe) i produkty pochodne.

2. Skorupiaki i produkty pochodne.

3. Jaja i produkty pochodne.

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne(archaidowe)i produkty pochodne

6. Soja i produkty pochodne.

7. Mleko i produkty pochodne.

8. Orzechy tj. migdały,orzechy laskowe, orzechy włoskie, nerkowce, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamie lub orzechy Queensland i produkty pochodne.

9. Seler zwyczajny i produkty pochodne.

10. Gorczyca i produkty pochodne.

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12. Dwutlen. siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.

13. Łubin i produkty pochodne.

14. Mięczaki i produkty pochodne.

 

 

 

 

 

Pliki do pobrania

Jadłospis 43.29 KB
24522